Düzce tarımın merkezi olacak
Düzce tarımın merkezi olacak
Düzce tarımın merkezi yapacak projenin detayları belli oldu. Öncülüğünü başarılı iş insanı Ali Uzun’un yaptığı Düzce Tarım A.Ş. ile Düzce’nin verimli toprakları hem çiftçisine kazandıracak hemde o topraklar, mahsül olarak Türkiye ve Dünyaya üretim yapacak.
Türkiye ile birlikte Afrika kıtasında ve Orta Asya’da güvenilir tarım yapan, tohum yetiştiren ve kurduğu seralarda birçok farklı türde tarımsal mahsul yetiştirerek insanlara daha güvenilir ve sağlıklı tarım ürünleri sunan Ali Uzun, geçtiğimiz yıl Düzce’de de tarım yapmak için Düzceli girişimciler ve çiftçiler ile bir araya gelerek proje başlatmıştı. Düzce Tarım A.Ş. olarak şirket kurulumunu gerçekleştiren Uzun ve Düzceli çiftçiler, Sarayyeri’nde 55 dekar toplamda ise 100 dekara yakın arazide sera ve damlama su ile kavun ve karpuz ağırlıklı üretim yapacak. Ayrıca sözleşmeli üretim modeli ile birlikte toplam 150 dekar alanda Düzceli çiftçiler üretim yapacak.
Alım garantili üretim
Ayrıca Düzce Tarım A.Ş. bünyesinde üretim yapan çiftçilerin birbirinden sağlık ürünleri alım garantisi ile yetiştirilecek. Bu saye de Düzce’nin verimli topraklarında üretim yapan çiftçilerin mahsüllerin ellerinde kalmayacak.
Hedef bin Dekarda üretim
Projenin hayata geçirilmesi ve başarıya ulaşması hailinde ise üretim kapasitesi bin dekar araziye yayılacak böylece Düzce topraklarında 5 Organize Sanayi Sitesi yanında tarım alanında da çalışmalar, yaygınlaşmış olacak. Ayrıca Düzce’de yetiştirilen sağlıklı, yerli ürünler Türkiye ve Uluslararası pazarda, tezgahlarda yerini alacak. Bu kapsamda oldukça büyük bir proje olan Düzce Tarım A.Ş., Düzce’yi tarımsal anlamda da Dünya pazarında marka yapacak. Proje ile ilgili detayları sosyal medya hesabında paylaşın İş İnsanı Ali Uzun şu ifadeleri kullandı; “ Düzce Tarım A.Ş. Projemiz için şirket olarak Sarayyeri / Düzce ‘de 55 dekar arazi üzerinde bir kısmı sera, kalan alanları ise damlama sulamı sistemi olmak üzere kavun ve karpuz ağırlıklı üretim yapacağız nasip olursa. Yaklaşık 100 dekar civarı Düzce’nin değişik köylerinde üretici arkadaşlarımızın da kendi sera ve açık arazilerinde ‘Sözleşmeli Üretim’ modeli olarak katılım sağlayacağı projemiz bu sezon 150 dekar arazide başlamış olacak. İlk yıl için hedeflediğimiz kapasiteye ulaştık çok şükür. İnşallah başarılı bir sezon geçirirsek gelecek sezona hedefimiz 1000 dekar arazide üretim yapmak. Tesis kurulumu, fide temini, tüm sarf malzemeleri temini, danışmanlık ve üretilen ürünleri alıp paketlemek ve satışını yapmak dahil tüm aşamalarda üreticimize hizmet vereceğimiz ‘Sözleşmeli Üretim’ modelimiz aynı zamanda sebze üretimi konusunda tüm Türkiye’ye örneklik teşkil edecek inşaallah.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.